MilkFlowControl

Frequentieregeling voor de melkpomp

 

Voor het optimaliseren van de werking en verhogen van het rendement van uw (bestaande) voorkoeler.

 

 

 

 

De melkpompsturing MilkFlowControl zorgt voor een stabiele melkstroom door de platenkoeler. Door het uitvlakken van de melkstroom en het maximaliseren van de hoeveelheid water dat door de platenkoeler stroomt is een maximale koeling te bereiken.

 

In correct geconfigureerde melkinstallaties waarin een industriële platenkoeler van GEA Farm Technologies is toegepast is een optimale voorkoeling met een standaard melkpompsturing mogelijk.

 

In installaties waarin een beperkende factor het maximaal terugkoelen van de melk belemmert kan MilkFlowControl een uitkomst bieden. Bijvoorbeeld in situaties waar weinig waterdruk beschikbaar is. Ook is een voorkoeler met een beperkte capaciteit beter te benutten.

 

 

 

 

­­­Werking MilkFlowControl

 

MilkFlowControl bestaat uit een RVS kast waarin een speciaal geprogrammeerde frequentiesturing is ingebouwd. Het niveau van de melk in de melkontvangst wordt met de standaard vlotterschakelaar geregeld. Tijdens het reinigen van de melkinstallatie schakelt de sturing over op een 100% modus waardoor de sturing als normale melkpompsturing functioneert.

 

De voordelen in één oogopslag:

 

·         Stabiele melkstroom door uw platenkoeler

·         Maximale energieoverdracht tussen melk en water

·         Besparen op energiekosten

·         Maximaal koelen bij lage wateropbrengst

·         Maximaal doorlaten van koelwater

·         Voorkoeler met lage capaciteit optimaal benutten

 

 

 

 

 

Meer info? Neem contact met ons op

 

Top - Home

 

© Bosma Melktechniek 2015