Nieuws

 

 

 

Geplaatst op donderdag 24 september 2009

Bron http://www.skarsterlannieuws.nl/

Zilveren Pieper voor ludiek protest lage melkprijs

JOURE - Voor het derde jaar op rij heeft Bosma Agrishop uit Sint Nicolaasga de prijs voor de beste stand van de Agrarische Schouw gewonnen. De Zilveren Pieper werd donderdagmiddag door burgemeester Kuiper aan de standhouder overhandigd.

Bosma Agrishop stond op de schouw met een opengemaakte melktank. Vanuit de tank werden milkshakes gratis weggegeven, als alternatief voor het uitrijden van melk over het land. Veel boeren reden melk uit als protest tegen de lage melkprijs. 

Volgens de jury speelde het Sint Nykster bedrijf met haar stand goed in op het thema 'Markt, macht en de boer'. De tweede prijs ging naar het Jouster bedrijf Maat Adviseurs dat een levend standbeeld bij de stand had. 

Eigenaar Bosma was ontzettend blij met de prijs. Een dag voor de Agrarische Schouw haalde hij de open melktank nog uit Hannover. Voor de derde maal binnenhalen van de Zilveren Pieper was volgens Bosma 'heel speciaal'.Op verzoek van veel bezoekers hier het recept van de milkshake :

-          Halve liter melk

-          Halve liter ijs

-          100 ml aardbei siroop

Even in de blender en klaar is de shake!

 

 

 

 

 

Geplaatst op donderdag 25 september 2008

Bron http://www.skarsterlannieuws.nl/

Bosma Agrishop wint Zilveren Pieper opnieuw

JOURE – Bosma Agrishop uit Sint Nicolaasga heeft voor het tweede jaar op rij de Zilveren Pieper gewonnen tijdens de Agrarische Schouw in Joure. De agrarische winkel had het thema van de agrarische vakbeurs als beste in de stand verwerkt. Dit jaar stond 'De vrouw als ondernemer' centraal.

"We waren op zoek naar een stand waarbij de vrouw het visitekaartje was", legt wethouder en juryvoorzitter Dirk Hylkema uit. "De stand van Bosma Agrishop was zeer verzorgd. Alles zat er op en er aan. Je kon duidelijk zien dat de vrouwenhand een groot aandeel had. Uit de stand kwam naar voren dat man en vrouw gelijk zijn. Zo droegen de mannen en de vrouwen dezelfde kleding."

De Zilveren Pieper wordt elk jaar uitgereikt aan het bedrijf dat tijdens de Agrarische Schouw met de mooiste stand voor de dag komt.Bosma Agrishop wint Zilveren Pieper opnieuw

 

 

 

Geplaatst op donderdag 27 september 2007

Bron http://www.skarsterlannieuws.nl/

 

Sint Nykster bedrijf wint Zilveren Pieper

JOURE - Bosma Agrishop uit Sint Nicolaasga heeft de Zilveren Pieper gewonnen. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan het bedrijf dat tijdens de Agrarische Schouw met de mooiste stand voor de dag komt.

De jury bestaat uit burgemeester Bert Kuiper, wethouder Dirk Hylkema en Hanneke Nieuwenhuis van de afdeling communicatie van de gemeente Skarsterlân. De Zilveren Pieper (aardappel) wordt al sinds 1975 uitgereikt.

Het Sint Nykster bedrijf presenteerde tevens een noviteit op de Agrarische Schouw. Een flexibele hal, in de landbouw vaak gebruikt als stal, op wielen.

Wethouder Dirk Hylkema overhandigd de zilveren pieper aan Jan Bosma