FleXhal

 

 

 

Sinds 2003 worden in Nederland onder de naam FleXhal de Modular hallen uit het Oostenrijkse Weilbach geleverd. FleXhallen vormen een snel te realiseren en een financieel gunstig alternatief voor de traditionele bouw, zonder in te leveren aan kwaliteit en betrouwbaarheid. Bovendien vormt de hal een duurzaam bouwsysteem vanuit milieukundig oogpunt; alle gebruikte materialen zijn geschikt voor recycling. Bij verbranding van de PE-folie komen geen schadelijke stoffen vrij.

FleXhallen zijn toepasbaar voor diverse doeleinden zoals opslag, machinestalling, huisvesting van vee etc. en in diverse sectoren zoals landbouw, industrie, luchtvaart, transport. Bij uw keus voor een FleXhal adviseren wij u graag over de verschillende mogelijkheden.

 

De FleXhal wordt in drie modellen geleverd:
- E-serie (booghallen, enkele buis)
- B-serie (booghallen, staalvakwerk)
- G-serie (zadeldakmodel, staalvakwerk)


E-serie (booghallen, enkele buis):
De E-serie met breedtes van 4,5 tot 12 m, is de meest eenvoudige en meest voordelige in ons programma. Het is eigenlijk de kleine zuster van de B-serie. Ook bij deze hallen is de lengte min of meer onbeperkt. De hallen worden inclusief de folie als eenvoudig te monteren bouwpakket aangeleverd. Met behulp van een goed gedocumenteerde handleiding is de hal goed zelf te bouwen. Uiteraard kunnen wij ook de montage voor u verzorgen.

E-serie

 

 

E-serie

 

E-serie

 

B-serie (booghallen, staalvakwerk):
De B-serie is met breedtes van 12 tot 27 m de grotere uitvoering van de E-serie. Met de in staalvakwerk uitgevoerde constructie zijn grotere overspanningen mogelijk. De hal is een goed alternatief voor de G-serie, daar waar de hoogte van de zijgevels minder belangrijk is. Door de boogvorm is de constructie iets gunstiger in prijs dan de G-hallen.

B-serie

 

 

B-serie

 

B-serie

 

G-serie (zadeldakmodel, staalvakwerk):
Het standaard programma van de G-serie omvat hallen met een vrije overspanning van 12 tot 60 m en een goothoogte van 4 tot 6 m. Bijzondere uitvoeringen zijn in overleg te realiseren. De lengte van de hallen is binnen het stramien van de onderlinge spantafstand vrij.

G-serie

 

G-serie

 

Voor alle modellen geldt:
De sterke, scheurvaste PE-folie is enigszins lichtdoorlatend. In combinatie met de witte binnenkant van de folie en een lichtband in de nok is het in de hal aangenaam licht. Doordat u overdag geen kunstmatige verlichting nodig heeft, bespaart u op uw energierekening.

G-serie

 

U bent vrij om te kiezen of u wel of geen gevels in de hal wilt. Ook kunt u ervoor kiezen de gevels in bijvoorbeeld hout uit te voeren. In de gevels kunnen naar wens deuren, schuifdeuren en oprolpoorten tot 5 x 5 m worden aangebracht.

De staalvakwerkconstructie is standaard thermisch verzinkt, maar kan ook met speciale oppervlakte behandelingen geleverd worden, bv. voor zoutopslag.

Een adequaat ventilatiesysteem kan voorzien in de noodzakelijke luchtverversing. Voor de opslag van vochtgevoelige goederen kan de relatieve luchtvochtigheid in de hal met behulp van een luchtdrooginstallatie constant gehouden worden.

Kort samengevat de eigenschappen en voordelen van een FleXhal:
- Korte bouwtijd
- Flexibele verankering
- Vrije overspanning tot 60 m!
- Verrassend licht interieur
- Eenvoudig te verlengen
- Thermisch verzinkte constructie
- Zware kwaliteit PE-doek of PVC-doek
- Goede ventilatiemogelijkheden
- Waardevast
- Water- en winddicht
- Stormvast
- Brandvertragend materiaal
- Demontage en verplaatsing mogelijk
- Constructie volgens ÖNORM, DIN en Eurocode

 

Voor meer info over deze Flexhallen kunt u contact met ons opnemen.

 

www.Bosma-AgriShop.nl